Mijn werkervaringen

Mijn werkervaringen

R.E.T. therapie
Tijdens mijn opleiding tot kindercoach heb ik ook kennis gemaakt met R.E.T. therapie. Dat staat voor Rationaal Emotieve Gedragstherapie. Dit is een vorm van psychotherapie waarbij zowel verstand als gevoel een belangrijke rol spelen. Het is een bepaalde manier waarop we tegen problemen aankijken en hoe we daar ánders tegen aan kunnen kijken.

T.O.M trainingen
Tijdens mijn periode in het Speciaal Basis Onderwijs heb ik hiermee mijn werkervaringen opgedaan. TOM betekent Theory Of Mind: inleven in een ander. Deze vaardigheden zijn noodzakelijk om wederzijds goed te kunnen communiceren.

Poptalk
Het certificaat hiervan heb ik ontvangen na workshops bij praktijk “Mooi leven” in Den Bosch. Poptalk is een methode die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld van kinderen en/of volwassenen tijdens een gesprek. Dit gebeurt m.b.v. poppetjes zoals Playmobil enz.

Werken met getraumatiseerde kinderen
Na trainingen bij Jeugdformaat in Den Haag mocht ik het certificaat hiervan ontvangen. Het geeft inzicht in de problematieken die kinderen met een traumatische ervaring hebben en hoe wij daar mee om kunnen gaan.

Workshops over autisme/ADHD/DCD/weerbaarheidstrainingenen lezingen om mijn didactische kennis te verbreden.

Een rugzak vol kennis over het werken met (sbo) kinderen(autisme, AD(H)D, DCD, gedragsproblemen enz.

 

 


Poptalk met Playmobil!


Koffer vol ervaring als ouders van drie kinderen!